Musikfestival 2021 er aflyst

Hørby BørneMusikFestival har gjort det igen!

Mandag, 15 Juni 2015

”Man skal ikke gentage en succes” – sådan lyder nogle visdomsord, men i Hørby vovede de pelsen og holdt lørdag for andet år i træk en musikfestival for børn – og deres voksne. Godt de vovede, for alt klappede og dagen igennem kunne man møde glade og sprudlende børn og afslappede og tilfredse voksne. Godt 1000 var på festivalpladsen igen i år og alle medvirkede til den festlige stemning, ikke mindst de mange frivillige Hørby-folk, som hver især havde opgaver på pladsen eller ved parkering.

Sille og Palle nød at spille til festivalen

Festivaldagen blev skudt i gang af konferencierne Storesøster Mathilde og Lillebror Kasper og de fik en masse børn til at hjælpe sig med at synge festivalsangen om sæbebobler, lækker musik og masser af liv og glæde!

Sille og Palles Børnejazz var første orkester på scenen og de imponerede med lækker rytmisk og meget dansevenligt musik. De fik børnene engageret med dans, sang og raslerier både på scenen og nedenfor. Orkesteret fra København, var i bedste Københaver-stil, meget imponeret af festivalen og nød at spille for de glade tilskuere.

Lange autografkøer ved Thorsen og Sebastian

I år blev der skrevet rigtig mange autografer på Hørby BørneMusikFestival, da både beatboxeren Thorsen og Sebastian Klein tiltrak børn der gerne ville fotograferes med dem – og have en krusedulle. Især de ældste børn på pladsen var meget imponeret af Thorsen, der brillerede både med beatboxing og sejt basspil.

De yngste på pladsen var til gengæld tryllebundet af Sebastian Klein, som havde en flok meget farlige dyr med sig, og flere heldige børn kom op til ham og medvirkede til ”dyreakrobatikken”. Under hele hans optræden var en tyk rand af børn helt tæt på scenen.

Børnedrinks, sæbebobler, brandslangesprøjt og glade børn

Under hele festivalen blev der danset under mastesejlet, lavet rigtig, rigtig mange glimmertatoveringer, langet flotte børnedrinks over baren, sprøjtet med vand fra den store flotte brandbil, blæst og lavet sæbebobler, malet på små og store malerier og lavet armbånd, spillet fodbold, spist og hygget og det var tydeligt at bedsteforældre, forældre og børn havde en dejlig dag sammen som alle parter kunne nyde.

Ørehængerne sluttede festen

Det er næsten en tradition at Ørehængerne slutter festivalen af – de har i hvert fald gjort det de to gange, den er blevet afholdt – og det gjorde de med maner. Med godt humør, fjollede og frække historier og sange med gang i blev festivalen sluttet af, og det var feststemte og tilfrede festivalgæster der gik hjem. Eller ikke alle var lige tilfredse, for flere børn var ulykkelige over at det hele nu var slut. Om der kommer en festival igen næste år, er endnu ikke bestemt, men mon ikke folkene bag snart melder en ny dato ud, så man kan få sat kryds i kalenderen.

Stemningen i Hørby er høj efter den vellykkede festival og lidt stolte må Hørbyboerne gerne være. En succes er skabt og de har givet børn fra området - ja, sågar hele landet - en oplevelse de ikke lige glemmer….