Musikfestival 2021 er aflyst

Wafande var topnavn på Hørby BørneMusikFestival

Mandag, 04 December 2017

Som altid lurer regnen drilsk ved større udendørs arrangementer. Det gjorde den også i år. I ugen op til årets store børneevent i Hørby silede det bogstaveligt talt ned overalt i Nordjylland. Græsarealet ved Hørby Efterskole, hvor BørneMusikFestivalen holder til, stod mange steder under vand. 

- Vores frivillige medhjælpere var på pladsen fredag nat og lørdag morgen for at skubbe vand fra teltenes tage, og tre efterskoleelever sov på scenen for at holde øje med pladsen, udtaler formand Gitte Jensen.

Men heldigvis tittede solen frem, og pladsen var i rimelig stand, da arrangørerne kl. 9 slog dørene op. Til trods for at mange på forhånd havde benyttet sig af at bestille billetter på BørneMusikFestivalens hjemmeside, var der lang kø ved indgangen, da billetsalget gik i gang. 

Borgmester Birgit Hansen stod for åbningstalen. Forinden blev hun komplimenteret af fem-årige Maya Ayse fra Sæby: "Sikke et flot smykke, du har på". Borgmesteren havde nemlig i dagens anledning taget sin flotte borgmesterkæde på. Hun glædede sig over, at hun igen i år blev spurgt, om hun ville komme forbi. Hun roste arrangørernes vedholdenhed og ansvar for et arrangement at Børnemusikfestivalens størrelse i oplandssamfundet og gav et velment skulderklap til alle de frivillige for deres store arbejde og deltagelse. Uden dette ingen arrangement.

Herefter gik dagens musikprogram i gang. Michael Back, som har mange års erfaring i arbejdet med børn og musik, fik snart pladsen til at svinge med sangen "Goddag – tag hatten af". 

Som anden solist fulgte Mek Pek, som tidligere har besøgt Hørby BørneMusikFestival. Mek Pek er garant for at alle de gode "Åh- abe"-sange, og pladsen gyngede lystigt med. 

Det særlige ved børnemusikfestival er, at børn leger og rører sig, mens de lytter til musik. Rundt om på pladsen kunne man finde Dublo-klodser til fri afbenyttelse, et område med ro til de allermindste og deres mødre, et telt med ansigtsmaling, maling på sten og glittertattoo for børn og sæbeboblekongerne havde hele to telte med sæbebobler. Der var boldleg, som Hørby Efterskoles elever stod for, der var besøg af en brandbil med spændende brandmænd og en veteran-militærbil med rigtige militærmænd. 

- En af Hørby Efterskoles lærere har skabt ideen om et børnedrinkstelt, som hvert år har et særligt tema. Dette års tema var stjernebaren. Et drinkstelt for børn, hvor man kunne købe spændende monster-, abe- og bjørnedrinks, og der blev lavet omkring 1100 farverige børnedrinks, oplyser Lene Kalmer Pedersen fra styregruppen.

Når man kiggede ud over pladsen, var det tydeligt, at rigtig mange børnefamilier og bedsteforældre med deres børnebørn havde fundet vej til Hørby – nogen endda langvejs fra.

- Min datter og jeg kørte fra Holstebro kl. 7 i morges for at være her. Vi har set jeres opslag på Facebook, fortalte en mor, som på ingen måde havde relation til Hørby. 

Bespisning af festivalens gæster er et kapitel for sig. Festivalbilletten er inklusiv børnevenlig mad. 

- Vi har tilstræbt at gøre festivalen "brugervenlig" på den måde, at så meget som muligt er betalt, når man kommer til Festivalen. Hørby Efterskoles køkkenpersonale samt frivillige har stået for maden. Man skulle blot hente maden i madteltet, fortæller Gitte Jensen.

Eftermiddagens program bød på lokal optræden af Skæve-Hørbys dygtige børnekirkekor under ledelse af Anne Hejslet. Korets repertoire spændte bredt fra børnesange, gospel og moderne pop. Stor ros til de dygtige og modige børn, som kunne deres kram uden ad.

Finalen på festivalen var Wafande, kendt fra Voice Junior. Wafande indtog scenen med stor gejst. Han var ikke sen til at invitere en stor flok børn på scenen. 

- Det her skal jo være en rigtig børnefestival – ikke sandt! Væk med telefonerne og lad mig mærke jer, sagde han. 

Så var der fest i Hørby – selv forældre og bedsteforældre kom op af stolene og dansede med. En forrygende afslutning på en fantastisk dag.

- Wafande var et økonomisk sats for en lille festival som vores. Vi har gerne villet henvende os til de lidt større børn. Det virkede. Vi fik flere besøgende sammenlignet med sidste år. Desuden kan vi ikke udtrykke nok, hvor taknemmelige og glade vi er for den opbakning, vi har fået af alle de frivillige hjælpere her i byen samt fra Hørby Efterskoles elever. Sparekassen Vendsyssel og de lokale sponsorer er selvfølgelig en stor medvirkende årsag til at Hørby BørneMusikFestival kan lykkes, siger Gitte Jensen.

Hun og resten af styregruppen glæder sig allerede til Hørby BørneMusikFestival 2018.